Is het raadzaam om isolatie onder de slangen aan te brengen?


Wij raden het zeker aan, in aanschaf is het wat duurder maar de vloer is dan niet alleen extra geïsoleerd hij is daardoor ook zwevend, uw vloer wordt daardoor minder gevoelig voor scheurtjes. Ook hoeft uw vloerverwarming niet meer de onderliggende betonvloer op te warmen, hetgeen het systeem een stuk sneller maakt en hierdoor tevens de stookkosten extra reduceert.


Welke vloer hoogte heb ik minimaal nodig als ik vloerverwarming wil ?


U moet rekening houden dat de beste warmte-afgifte ontstaat wanneer er 5cm dekvloer bovenop de slang komt. Minder kan maar dan zal uw vloer lang het warm-koud-warm-koud principe hebben.


Hoe lang moet ik wachten om de tegels te leggen nadat de vloerverwarming is gefreesd en wanneer mag er gestookt worden?


Het kan de dag daarna. Na het leggen van tegels, moet u wel rekening houden met een periode van vier weken, waarin u de vloerverwarming nog niet mag gebruiken. Bij een vloerverwarming die op bouwstaal is geplaatst, moet uw nieuwe vloer eerst minimaal 6 - 8 weken uitharden voordat U mag gaan stoken. Hierna kunt u water van 20 °C gebruiken en de temperatuur geleidelijk aan “ binnen twee weken“ naar 40 °C brengen.


Moeten mijn huidige radiatoren blijven hangen?


Wanneer u voor bijverwarming kiest dan zal er altijd een andere verwarmingsbron noodzakelijk zijn. Bij hoofdverwarming is het ook raadzaam om een externe verwarmingsbron toe te passen. Hiermee kan de ruimte dan snel worden opge-warmd en wanneer de vloerverwarming langzaam opgewarmd wordt zal deze verwarmingsbron d.m.v. zijn thermostatische regeling langzaam dichtgaan (de vloer neemt het over).